Menu dan bentuk hidangan ini telah menjadi menu harian kami walaupun popular dikalangan masyarakat Cina. Menu saya amat simple, kalau hidangan diatas untuk 10 orang makan.
Bahan-bahan:-
- Seikat sayur Pak Choy Pak Choy ( dalam RM 2.00 seikat)
- Bawah Putih dihiris halus untuk tumisan
- Bawang Kecil merah dihilis harus untuk bawang goreng
- Udang (besar atau kecil serdehana)
- Sos Tiram secukup rasa
- Air
- Celur Pak Choy (sekejap tanpa terlalu layu). Angkat tapiskan
- Tumis bawang putih, masuk air dan masuk sos tiram secukup rasa
- Letakkan Pak Choy dalam bekas agak lebar, masuk kan kuah bersos.
- Hias kan udang dan bawang goreng mengikut kreativiti supaya nampak lebih menyelerakan.
Cara-Cara memasak
Menu ini juga amat ringkas, anak-anak pasti suka makan sayur. Selamat mencuba
No comments:
Post a Comment